API

Wat is API?

API is een afkorting voor Application Programming Interface. Dankzij een API kunnen verschillende computerprogramma’s met elkaar communiceren. Denk bijvoorbeeld aan het uitwisselen van informatie of instructies tussen verschillende programma’s of externe leveranciers. Waar een XML vooral wordt gebruikt voor het overbrengen van data is een API gericht op het communiceren van data en uitvoeren van opdrachten.

Een koppeling tussen verschillende computersystemen wordt steeds belangrijker. Het is fijn om bepaalde informatie uit te kunnen wisselen. Denk bijvoorbeeld aan een klantenportaal. U slaat hier allemaal waardevolle informatie op over uw klanten. Maar u wilt deze informatie graag vergelijken met uw marketingresultaten. Dankzij een API voegt u deze data gemakkelijk samen, zodat u analyses kunt doen.

Neem contact op

SOAP API

SOAP API

Een SOAP API is een koppeling waarin u vastlegt hoe een koppeling eruit moet zien. Oftewel u brengt structuur aan en u hebt controle. Een SOAP koppeling is zwaarder dan een REST koppeling. Een SOAP API is zwaarder en dus duurder om te ontwikkelen.

REST API

REST API

Een REST API is een koppeling met minder structuur en dus minder ingewikkeld. Een REST API is makkelijker om te ontwikkelen en daardoor ook vaak goedkoper. Let wel op! Een REST API kan uiteindelijk ingewikkelder worden dan een goede SOAP API. Let hierbij op voor uw keuze.

Kom gerust langs!

Rozenburglaan 11
9727 DL Groningen

info@siteonline.nl
050 3113072

KVK-nummer 89547756
IBAN: NL28INGB0004554636

Of stel online uw vraag
...Social Media?

SiteOnline scoort een 9.5 uit 10 op basis van 53 beoordelingen.