SOAP

Wat is SOAP?

SOAP is afgekort voor Simple Object Access Protocol. Het is een XML bericht waarmee u gegevens kunt uitwisselen op het internet. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld iets te sturen van systeem A naar systeem B. Dankzij SOAP kan elk systeem een XML bericht lezen.

Neem contact op

SOAP protocol

SOAP protocol

SOAP protocol wordt meestal gebruikt voor online services. Het is een betrouwbaar en flexibel systeem. Ook wordt het ondersteund door vele andere computersystemen. Bovendien is SOAP gebaseerd op XML, wat zeer vergelijkbaar is aan HTML. Hierdoor is het goed leesbaar voor iedereen.

Er zijn grotere voordelen aan SOAP. SOAP heeft een hoge beveiliging. Naast een SSL ondersteuning, biedt SOAP ook WS-beveiliging. Daarnaast heeft SOAP een ingebouwde ACID conformiteit. Dit zorgt voor extra beveiliging in de afhandeling van een transactie. Daarom wordt SOAP ook vaak ingezet voor bijvoorbeeld financiële transacties.

Kom gerust langs!

Rozenburglaan 11
9727 DL Groningen

info@siteonline.nl
050 3113072

KVK-nummer 89547756
IBAN: NL28INGB0004554636

Of stel online uw vraag
...Social Media?

SiteOnline scoort een 9.5 uit 10 op basis van 53 beoordelingen.