social media marketing

Social media marketing

Social media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Consumenten gebruiken netwerken als Facebook, Instagram, LinkedIn en Snapchat. Voor bedrijven biedt dit kansen! Door social media marketing op de juiste wijze in te zetten, bereikt u in een korte tijd een groot publiek. Net als bij advertenties in zoekmachines, is het ook hierbij belangrijk uw doelgroep vooraf te specificeren. Een social media plan is hierdoor onmisbaar! Zo weet u zeker, dat u de juiste mensen aanspreekt. Daarbij verhoogt het de conversie van uw social media campagne.

Neem contact op
 
uitleg social media marketing

Wat houdt social media marketing in?

Zoals de naam al doet vermoeden, is social media marketing gericht op advertenties binnen sociale netwerken. Sociale netwerken bestaan in tal van verschillende vormen. Ieder met z’n eigen doelgroep! Kijk naar het verschil tussen Facebook en LinkedIn. Waar Facebook een heel breed publiek trekt, richt LinkedIn zich op de zakelijke markt. Een sociaal medium als Snapchat is voornamelijk gericht op een jonger publiek. Door te adverteren op sociale media, probeert u gebruikers aan te zetten uw website of webwinkel te bezoeken. Vanzelfsprekend met het doel om een hoge conversie te behalen!

 
sociale media voor bedrijven

Sociale media voor bedrijven

Social media marketing gaat verder dan het kopen van advertentieruimte. Denk ook aan de mogelijkheid om uw eigen bedrijfspagina’s aan te maken. Onder meer LinkedIn en Facebook zijn hier zeer geschikt voor. Tot op zekere hoogte kan ook Google My Business als een sociaal netwerk gezien worden. Gebruikers van Google hebben de mogelijkheid een recensie achter te laten, vragen te stellen, enzovoorts. Kortom, er is sprake van interactie en daarmee van sociale activiteiten. Het is bij bedrijfspagina’s op social media belangrijk, dat consumenten uw bedrijf hierin herkennen. Zorg er daarom voor dat de pagina aansluit bij uw huisstijl. Deze pagina’s zijn geschikt om de interactie aan te gaan met uw (potentiële) klanten, aanbiedingen te delen, enzovoorts.

Neem contact op
 

De laatste reviews

Theun uit Bakkeveen
12-09-2023
Na 10 jaar nog steeds betrouwbare partner
Inmiddels ongeveer 10 jaar ervaring met site online. Altijd betrouwbaar en meedenkend. We hopen nog jaren met hun samen te werken. Bedankt voor de afgelopen jaren.
Patrick uit Groningen
10-08-2023
Top service en snel
Aanpassing en omzetten website, helemaal top en super snel
Michel uit Groningen
03-03-2022
Het team van SiteOnline heeft een voor ons een mooie functionele website gemaakt.
Het team van SiteOnline heeft een voor ons een mooie functionele website gemaakt,waar we nog steeds blij mee zijn.
Lees alle 53 reviews
social media marketingcampagnes

Wat is het belang van social media marketing?

Social media inzetten kan om verschillende redenen interessant zijn. Bedrijfspagina’s zorgen dat uw online zichtbaarheid vergroot wordt. Consumenten krijgen hierdoor sneller het gevoel, dat u betrouwbaar bent. Mochten er problemen opspelen, dan bent u immers op verschillende manieren te bereiken. Daarbij kan social media marketing interessant zijn om in korte tijd een groot publiek te bereiken. Dit publiek klikt niet alleen op uw link, maar kan ook berichten delen. Op deze manier vergroot uw bereik zich verder. Het maakt social advertising een fraaie toevoeging aan zoekmachinemarketing. Daar is het immers niet mogelijk om uw advertentie te delen.

 
voordelen

Voordelen van social media marketing

Reeds werden een aantal voordelen van social media marketing genoemd. Er zijn meer redenen om voor deze vorm van online marketing te kiezen. Denk ook aan het feit, dat u een advertentie op een specifieke groep gebruikers kunt richten. U kunt hierbij denken aan bewoners uit een bepaald gebied, gebruikers uit een bepaalde leeftijdscategorie, enzovoorts. Op deze manier verzekert u zich ervan, dat enkel geïnteresseerde gebruikers van sociale netwerken uw website of webwinkel bezoeken. Houd er rekening mee, dat ook de conversie van uw eigen website geoptimaliseerd moet zijn om het maximale uit social media advertenties te halen.

 
social media advies

Social media advies

Bent u voornemens social media in te zetten voor uw bedrijf? SiteOnline voorziet u graag van advies. Maakt u momenteel al gebruik van bedrijfspagina’s op social media? Overweegt u een influencer in te zetten om uw product of dienst te promoten? Wilt u een advertentie tonen op sociale netwerken? SiteOnline denkt met u mee over de doelgroep, die u hierbij aan zou moeten spreken voor een optimaal rendement. Uiteindelijk wilt u immers een omzetgroei bereiken middels social media marketing. Door uw eigen wensen te inventariseren en hier de juiste doelgroep bij te zoeken, zorgen we samen met u voor een passende social media strategie.

 
social advertising

Social advertising

De meest voorkomende vorm van social media marketing is social advertising. Hierbij koopt u advertentieruimte op sociale netwerken. Vrijwel ieder sociaal netwerk biedt u deze mogelijkheid. Social advertising hoeft niet duur te zijn! Mits u voor de juiste doelgroep en de juiste advertentievorm kiest. Hierbij is het onder meer belangrijk, dat de interactie met uw doelgroep gestimuleerd wordt. Des te meer mensen onder uw bericht reageren, des te groter zal uw bereik ook zijn. Wij denken met u mee over prikkelende advertenties. Daarbij helpen we u de juiste doelgroep voor uw marketingcampagne te selecteren.

Neem contact op
 
social media bureau

Social media marketing van SiteOnline

Bent u ook enthousiast over de mogelijkheden die social media u bieden? Neem vrijblijvend contact op met onze marketeers. Naast het feit dat zij zelf veelvuldig gebruik maken van social media, voorzien zij u graag van meer informatie over de mogelijkheden van Facebook, Instagram en diverse andere netwerken. Door samen een inspirerende en aantrekkelijke advertentie te creëren, helpen we u uw bedrijfsresultaten te verbeteren middels een social media marketingcampagne. Het kan interessant zijn om social media marketing te combineren met SEO en SEA. Wij helpen u te zoeken naar de juiste mix van deze marketingvormen.

 
Kom gerust langs!

Rozenburglaan 11
9727 DL Groningen

info@siteonline.nl
050 3113072

KVK-nummer 89547756
IBAN: NL28INGB0004554636

Of stel online uw vraag
...Social Media?

SiteOnline scoort een 9.5 uit 10 op basis van 53 beoordelingen.