video marketing

Video marketing

Een foto zegt vaak meer dan duizend woord, is een veel gehoord gezegde. Dat geldt in het bijzonder voor video’s! In een video kunt u binnen een paar minuten uitleggen wat u consumenten te bieden heeft. Daarbij is het voor consumenten prettiger om een korte video te bekijken, dan een lange tekst te lezen. Het heeft ertoe geleid, dat video marketing steeds populairder wordt onder bedrijven. Laat mensen onderweg naar huis meer te weten komen over uw producten of diensten. Vertel ze in een video wat uw product zo uniek maakt. SiteOnline helpt u bij het opzetten van een video marketing strategie. Waarmee dient u rekening te houden?

Neem contact op
 
video marketing kennis

Wat is video marketing

Videomarketing, ook wel video advertising genoemd, is gericht op het creëren van korte video’s die gebruikers aanzet tot het uitvoeren van een actie. Dit kan het aanvragen van een offerte zijn, maar bijvoorbeeld ook direct het doen van een aankoop. Vaak wordt gedacht dat video’s altijd gedeeld worden op een bedrijfswebsite. Dit is niet correct! Het is juist interessant om ze op social media te delen. Laat ze daarom onderdeel zijn van uw social media strategie. Niet alleen zullen gebruikers van sociale netwerken de filmpjes tijdens het scrollen sneller bekijken. Ook hebben ze de mogelijkheid om een filmpje te delen of hierop te reageren. Bij video marketing is het belangrijk om de filmpjes kort en krachtig te houden. We noemen het ook wel snackable content.

 
video advertising

Video advertising

Waar video marketing in het algemeen gericht is op het creëren van content voor eigen pagina’s en websites, kunt u hier ook mee adverteren. Bekijk bijvoorbeeld een aantal willekeurige video’s op YouTube of Vimeo, waarbij u vrijwel zeker een advertentie te zien krijgt. Dit kan een advertentie video van uw bedrijf zijn! Bij video advertising is alles gericht op conversie. U wilt dat de video bezoekers aanzet om uw website of webwinkel te bezoeken. Bij video advertising zijn video’s vaak nog korter, dan bij video’s voor op uw website of pagina’s binnen sociale netwerken. Er zijn tal van verschillende manieren om deze video’s aan een groot publiek te laten zien. De advertenties bij YouTube en Vimeo zijn hier slechts een voorbeeld van.

Neem contact op
 
online video marketing

Online video marketing

Overweegt u ook gebruik te maken van online video marketing voor uw bedrijf? Start in dat geval met het opstellen van een marketingplan. Welke boodschap wilt u overbrengen? Waar wilt u de video’s met uw publiek delen? Bij online video marketing is het belangrijk om de doelgroep aan te spreken. De eerste secondes spelen hierin een belangrijke rol. Wanneer potentieel geïnteresseerden zich niet aangesproken voelen, zullen zij de video al snel stoppen. Daarbij mag een video niet te lang zijn. Met name op social media is dit belangrijk. Mensen nemen vaak niet de tijd om een video van enkele minuten te bekijken. Op uw website zou u wel voor een langere video kunnen kiezen. Mensen hebben op dat moment immers al aangegeven interesse in een product of dienst te hebben.

 
video marketing strategie

Waarom video marketing

Video marketing is hot! Mensen willen binnen een korte tijd zien wat ze aan uw product of dienst hebben. Een video spreekt ze hierbij meer aan, dan een lange lap tekst. Daarbij is het in teksten niet altijd even gemakkelijk, om uw boodschap over te brengen. Een ander voordeel van video’s, is dat u alle kanten op kunt gaan. Kiest u voor een video waarin u uw dienst of product toelicht? Wilt u uw expertise en kennis delen in een video? Of gaat u voor een video die mensen aanzet tot het doen van een aankoop? Een combinatie van verschillende soorten video’s maakt een video marketingstrategie al snel erg krachtig.

Neem contact op
 
Kom gerust langs!

Rozenburglaan 11
9727 DL Groningen

info@siteonline.nl
050 3113072

KVK-nummer 89547756
IBAN: NL28INGB0004554636

Of stel online uw vraag
...Social Media?

SiteOnline scoort een 9.5 uit 10 op basis van 53 beoordelingen.