back-end developer

Wat doet een back-end developer?

Het werk van een back-end developer kan heel divers zijn. De exacte werkzaamheden van deze ontwikkelaar zijn afhankelijk van de specialisatie die deze heeft. In de basis houdt een back-end developer zich bezig met het ontwikkelen van de back-end van een website. Een webapplicatie bestaat normaliter uit drie componenten, te weten: een front-end, back-end en database. Een back-end developer beperkt zich doorgaans niet tot het ontwikkelen van de back-end. Ook bij de ontwikkeling van een front-end kan een back-end developer hulp bieden. Een front-end is hetgeen de gebruiker van een website ziet. De back-end zorgt voor de koppeling tussen de functies aan de voorzijde en de database aan de achterzijde.

Neem contact op
 
taken back-end developer

Diverse taken van een back-end developer

Een moderne website is meer dan de koppeling tussen een front-end en database. Zo houdt een back-end developer zich bijvoorbeeld ook bezig met het implementeren van een API in het systeem. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn bij online applicaties, als een ERP- of CRM-systeem. Door diverse systemen aan elkaar te koppelen, heeft u alle benodigde informatie bij elkaar. Een API biedt u hier de uitkomst voor. Tevens zorgt een back-end developer voor het testen van nieuwe integraties binnen een webapplicatie.

 
Back-end developer

Back-end developer vertaalt wensen naar toepassingen

De diverse werkzaamheden van een back-end developer kunnen kort omschreven worden als het vertalen van functionele wensen naar concrete toepassingen. In sommige gevallen verzamelt de back-end developer deze wensen zelf. In andere gevallen zit hier een adviseur tussen. SiteOnline heeft een team van ervaren back-end developers voor u klaarstaan, die u graag helpen bij de ontwikkeling van uw applicatie. Laten we uw wensen inventariseren, om op basis daarvan tot een concrete uitwerking te komen. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden die we u op dit vlak bieden.

Neem contact op
 
Kom gerust langs!

Rozenburglaan 11
9727 DL Groningen

info@siteonline.nl
050 3113072

KVK-nummer 89547756
IBAN: NL28INGB0004554636

Of stel online uw vraag
...Social Media?

SiteOnline scoort een 9.5 uit 10 op basis van 53 beoordelingen.