copywriting

Wat is copywriting?

Copywriting is het schrijven van teksten, die gericht zijn op het beïnvloeden van de lezer. Hierbij kunt u denken aan e-mails, maar ook teksten op een website. Er wordt gestuurd op het beïnvloeden van gedrag of overgaan tot aankoop. Het is dus zeker meer dan het schrijven van een tekst.

Neem contact op
 
copywiter inhuren

Waarom zou u een copywriter inhuren?

Copywriters schrijven overtuigende teksten en slaan een vertaalslag van de missie en doel van uw bedrijf. Het verhaal van uw onderneming wordt uniek verwoord. Denk bijvoorbeeld aan uw website. Dit is uw visitekaartje en u maakt maar één kans op een goede indruk. Wanneer er effectieve en overtuigende teksten op uw website staan, vergroot u de kans op conversie.

Hoewel u uw bedrijf als de beste kent, moet u zeker niet denken dat copywriting overdreven is. De kans dat een copywriter uw verhaal beter verwoord is groot. Zij filteren de informatie en schrijven objectief over uw onderneming. Bovendien weten zij met hun teksten de juiste doelgroep aan te spreken.

 
Copywriting SEO

Copywriting draagt ook bij aan SEO

Een product of dienst moet ook worden gevonden. Copywriting draagt bij aan de vindbaarheid van uw website. Zoekmachines geven voorrang aan kwalitatieve content en content die wordt gelezen. Zo houdt bijvoorbeeld Google ook bij hoe lang een bezoeker op een pagina zit. Besteed de bezoeker veel tijd op de pagina en klikt hij door? Dan vindt Google dat uw tekst van hoge kwaliteit is.

Een SEO copywriter bezit de kennis van een goede tekst, maar weet ook de vindbaarheid te vergroten. Hierbij wordt onderzoek gedaan naar de juiste zoekwoorden en wordt de tekst SEO vriendelijk gemaakt. Copywriting is dus een belangrijk onderdeel van de online marketing mix. Het draagt bij aan SEO, maar ook bij aan conversies op uw website.

Neem contact op
 
Kom gerust langs!

Rozenburglaan 11
9727 DL Groningen

info@siteonline.nl
050 3113072

KVK-nummer 89547756
IBAN: NL28INGB0004554636

Of stel online uw vraag
...Social Media?

SiteOnline scoort een 9.5 uit 10 op basis van 53 beoordelingen.