Mobiele App

Wat is een mobiele App?

Hoewel vrijwel iedereen tegenwoordig weet wat een mobiele App is, leggen wij u hier toch graag het fijne van uit. Een app, oftewel applicatie, is software wat draait op een smartphone, tablet of gewoon op het web.

Een mobiele applicatie is ontwikkeld voor de smartphone. Er bestaan honderden apps, zoals games en navigatie. De app wordt gedownload op de smartphone en regelmatig geüpdatet. De mobiele apps zijn onder te verdelen in twee categorieën: native apps en web apps.

Neem contact op
 
Native app

Native app

Een native applicatie is afhankelijk van een platform. Deze kunt u dus alleen downloaden via een centrale appstore, zoals Google Play en Appstore. Voor beide platformen dient een aparte app ontwikkeld te worden in haar eigen programmeertaal. Hierdoor kan de app alle functionaliteiten van de telefoon aanroepen en is optimale snelheid een zekerheid.

 
hybride app

Hybride app

Een hybride applicatie wordt geschreven in één platform. Dit platform biedt de mogelijkheid om het resultaat op te slaan voor zowel Google Play als de Appstore. Zo bespaart u op het ontwikkelen en onderhouden van twee verschillende applicaties. Wel kunnen de snelheid en functionaliteiten iets minder zijn dan bij een native app.

Neem contact op
 
web app

Web app

Naast native en hybride apps worden ook webapplicaties ontwikkeld. Deze applicaties kunt u zien als de mobiele versie van een website. Dit hoeft iemand niet te downloaden, maar is te bereiken via de browser. De functies zijn beperkter en dat betekent ook dat de ontwikkelkosten lager liggen dan een native of hybride app.

 
Kom gerust langs!

Rozenburglaan 11
9727 DL Groningen

info@siteonline.nl
050 3113072

KVK-nummer 89547756
IBAN: NL28INGB0004554636

Of stel online uw vraag
...Social Media?

SiteOnline scoort een 9.5 uit 10 op basis van 53 beoordelingen.