web app

Wat is een web app?

Een web app is eigenlijk een website, die geoptimaliseerd is voor smartphones en tablets. Ze hebben het gevoel van een echte app en werken precies hetzelfde, mits de gebruiker een goed werkende internetverbinding heeft. Een webapp wordt ontwikkelt op basis van HTML, JavaScript of CSS en SiteOnline is hierin gespecialiseerd.

Voorbeelden van web apps zijn Google Maps en Gmail, maar ook webshops zoals eBay. Microsoft Office Online is een ander goed voorbeeld, want dankzij deze web app kan iedereen online werken aan een document. Deze web apps hebben ook een vergelijkbare native app, maar die missen de naadloze integratie met de websites.

Neem contact op
 
Voordelen web app

De voordelen van een web app

De gebruiker van een web app hoeft deze niet te downloaden in een App store. U bent dus niet afhankelijk van eisen van een App store. Daarnaast kunt u ten alle tijden aanpassingen maken en deze zijn direct zichtbaar. Web apps werken op vrijwel alle besturingssystemen en dit maakt één web app voldoende voor alle besturingssystemen. Een ander groot voordeel is het feit dat uw web app naadloos kan integreren met uw website, omdat dezelfde huisstijl en interface gebruikt kan worden voor uw web app.

Mocht u zich zorgen maken over de veiligheid van een web app, dan zult u opgelucht zijn dat dit ook één van de voordelen is. Een veiligheidsupdate voor een webapp wordt direct uitgevoerd in de software. Bij native apps moet moet een gebruiker eerst de nieuwe versie downloaden of de app updaten.

 
gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijkheid van web apps?

De hoge gebruiksvriendelijkheid van web apps zorgt ervoor dat deze nog steeds populair zijn. Een gebruiker is niet verplicht om iets te installeren en ziet direct de nieuwste versie van de app. Daarnaast draait het op elk besturingssysteem. Mochten er problemen zijn, dan kunt u ook altijd gemakkelijk iets aanpassen. Vervolgens hoeft de gebruiker daarvoor niets te downloaden.

Neem contact op
 
Kom gerust langs!

Rozenburglaan 11
9727 DL Groningen

info@siteonline.nl
050 3113072

KVK-nummer 89547756
IBAN: NL28INGB0004554636

Of stel online uw vraag
...Social Media?

SiteOnline scoort een 9.5 uit 10 op basis van 53 beoordelingen.