webapplicatie

Wat is een webapplicatie?

Hoewel iedereen ze tegenwoordig gebruikt, blijkt het vaak lastig te zijn om een webapplicatie te definiëren. Onder een webapplicatie verstaan we een stukje code, welke resulteert in een interactieve website. In de meeste gevallen gaat het hierbij websites die gekoppeld zitten aan een centrale database. Een database is een verzameling van gestructureerde data, verdeeld over meerdere tabellen, rijen en kolommen. Deze data ligt niet vast, maar kan middels acties in de webapplicatie gewijzigd worden. Denk bijvoorbeeld aan een CRM-systeem, waarin adressen van klanten bijgehouden kunnen worden. Eens in de zoveel tijd moeten deze adressen gewijzigd worden.

Andere termen die vaak gebruikt worden voor webapplicaties zijn webapps en web-based applications.

Neem contact op
 
Toepassing webapplicaties

Toepassing van webapplicaties

De laatste jaren is het gebruik van webapplicaties sterk toegenomen. Ze worden bijvoorbeeld ingezet om informatie te tonen op een website. Maakt uw website gebruik van een CMS, een content management systeem? In de basis is uw website dan, vaak zonder dat u dit weet, een webapplicatie. Het CMS haalt de informatie die bezoekers zien namelijk uit een centrale database. Andere voorbeelden van webapplicaties zijn een CRM-systeem, waarin informatie over klanten opgeslagen wordt, een boekhoudpakket, enzovoorts. Ook een intranet kan gezien worden als een toepassing van een webapplicatie. Het helpt medewerkers van uw organisatie met elkaar te communiceren.

 
Ontwikkelen webapplicatie

Ontwikkelen van een webapplicatie

Het ontwikkelen van een webapplicatie kunt u overlaten aan de specialisten van SiteOnline. Hierbij starten we met een inventarisatie van uw wensen. Welke functies moeten aan de webapplicatie worden toegevoegd? Op welke manier wilt u dat informatie getoond wordt? Een webapplicatie is immers meer dan een koppeling tussen de front-end en een centrale database. Het omvat ook de vormgeving van de webapplicatie. Op basis van het ontwerp gaan onze ontwikkelaars aan de slag met de daadwerkelijke ontwikkeling van de webapp.

Neem contact op
 
Kom gerust langs!

Rozenburglaan 11
9727 DL Groningen

info@siteonline.nl
050 3113072

KVK-nummer 63859424
IBAN: NL28INGB0004554636

Of stel online uw vraag
...Social Media?

SiteOnline scoort een 9.5 uit 10 op basis van 51 beoordelingen.