JavaScript

Wat is JavaScript?

JavaScript is een programmeertaal die op websites wordt gebruikt. Deze programmeertaal wordt lokaal uitgevoerd op de computer van de gebruiker en niet op de server. Hierdoor is JavaScript geschikt om websites dynamisch te maken. Dit is niet mogelijk met HTML en CSS. Ook wordt het veelvuldig gebruikt voor de ontwikkeling van webapplicaties. JavaScript zit standaard in alle browsers. De browser leest het script uit en voert de code die in het JavaScript staat uit. Zo creëert u gemakkelijk en snel een interactieve website voor de bezoekers.

Neem contact op
 
JavaScript

Wat doet JavaScript?

JavaScript maakt simpel gezegd een webpagina interactief. Denk aan een menu dat uitrolt, de mogelijkheid om dingen te verslepen of iets in te vullen in een vakje. In principe kunt u met dit script alles maken wat u wilt. U voegt het script gewoon toe aan een HTML-pagina. Dit is vergelijkbaar met het CSS. Dit scheelt veel werk en betekent ook dat u in hetzelfde bestand kunt blijven werken.

JavaScript is net zoals HTML niet moeilijk om te leren. Let wel op dat het hoofdlettergevoelig is. Een hoofdletter kan dus een groot verschil maken in JavaScript.

 
Kom gerust langs!

Rozenburglaan 11
9727 DL Groningen

info@siteonline.nl
050 3113072

KVK-nummer 89547756
IBAN: NL28INGB0004554636

Of stel online uw vraag
...Social Media?

SiteOnline scoort een 9.5 uit 10 op basis van 53 beoordelingen.