linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Met linkbuilding gaat u actief op zoek naar externe websites waar u links naar uw eigen website kan plaatsen. Het is een groot onderdeel van SEO, zeer effectief en creëert een goede interne linkstructuur op uw website. Het uiteindelijke doel van linkbuilding is om te stijgen in de organische zoekresultaten.

Neem contact op
 
interne linkstructuur

Interne linkstructuur

Een goede linkstructuur op uw website is enorm belangrijk. Dankzij het plaatsen van goede interne links helpt u de bezoeker en de zoekmachine. Bezoekers zien relevante links waar zij op door kunnen klikken. Denk bijvoorbeeld aan een relevant artikel met meer informatie over het product of de dienst. Op deze manier bedient u de klant goed, maar helpt u ook de zoekmachine. Dankzij een goede interne linkstructuur crawlt de zoekmachine de website beter.

 
externe links

Externe links

Bij linkbuilding gaat u ook op zoek naar externe links. Dit zijn links van andere websites naar uw website. Hier zitten wel voorwaarden aan. Deze links moeten natuurlijk zijn verkregen en relevant zijn aan uw onderneming. Het is niet effectief op zomaar op alle websites een link naar uw website te plaatsen, aangezien niet alles websites relevant zijn. Wanneer u bijvoorbeeld een link plaatst op een website van een relevant brancheorganisatie is dat beter dan op een algemene startpagina. Alle externe links kunt u zien als een stem. Wanneer er meer links zijn naar uw website, dan heeft u ook meer stemmen en dat maakt u populair. Hierdoor vergaart u ook een hogere positie in de zoekresultaten.

Neem contact op
 
natuurlijk linkprofiel

Wat is een natuurlijk linkprofiel?

In het verleden is er misbruik gemaakt van externe links. Daarom monitoren zoekmachines, zoals Google, ook de externe links naar jouw website. Wanneer zij zien dat je deze niet ‘natuurlijk’ hebt verkregen, dan riskeer je een penalty. Waardoor je posities verliest in de zoekresultaten of zelfs verdwijnt uit de zoekresultaten. Een natuurlijk linkprofiel bestaat uit:

  • Links die relevant zijn aan jouw onderneming
  • Links die kwalitatief zijn en minder kwalitatieve links
  • Een merendeel van de links gaan naar jouw homepage
  • Een variatie van anchorteksten
  • Links verkregen van verschillende websites

Wanneer een zoekmachine ziet dat je links koopt, oftewel stemmen koopt voor jouw website, daal je zeker in de zoekresultaten. Ze willen dat je links verkrijgt die logisch zijn en eerlijk zijn verkregen.

 
externe links verkrijgen

Externe links verkrijgen

Er zijn diverse manieren om externe links te vergaren naar uw website. Externe links worden ook wel backlinks genoemd, aangezien ze terug linken naar uw website. Bovenal moet u altijd een goede strategie uitzetten. Denk van te voren na welke producten/diensten voor u belangrijk zijn. Zet een strategie uit en bepaal welke kwalitatieve links u nodig heeft voor een goed linkprofiel.

Vervolgens kunt u aan de slag gaan. U kunt andere ondernemers mailen met de vraag om te linken naar uw onderneming, mits deze relevant zijn voor u. Daarnaast kunt u onder andere gaan gastbloggen of persberichten versturen.

Let alleen wel op dat linkbuilding niet zonder gevaren is. Heeft u een slechte strategie of voert u de werkzaamheden niet correct uit, dan loopt u het gevaar op een penalty. Dit heeft desastreuze gevolgen.

Neem contact op
 
Kom gerust langs!

Rozenburglaan 11
9727 DL Groningen

info@siteonline.nl
050 3113072

KVK-nummer 63859424
IBAN: NL28INGB0004554636

Of stel online uw vraag
...Social Media?

SiteOnline scoort een 9.5 uit 10 op basis van 51 beoordelingen.