online marketing

Wat is online marketing?

Online marketing wordt ook wel internet marketing genoemd. Met deze vorm van marketing zet u uw producten of diensten in de markt op het internet. Zo verkrijgt u meer conversies. Onder online marketing valt onder andere; SEO, SEA, social media marketing, e-mail marketing, video marketing en remarketing. Alle vormen van online marketing zijn toegankelijk voor elke ondernemer. Echter, past niet elke vorm even goed bij elke onderneming, want de marketing vorm moet passen bij de doelgroep van de onderneming. Een gedegen online marketing strategie moet u dus ook goed uitdenken.

Neem contact op
 
voordelen online marketing

Wat zijn de voordelen van online marketing

Online marketing is zeer toegankelijk en dankzij de verschillende mogelijkheden is er altijd een strategie te creëren die bij uw onderneming past. Bovendien is de online markt groeiend. Ook starten tegenwoordig veel leads online, want klanten doen eerst online onderzoek voordat zij tot een aankoop over gaan.

Daarnaast kunt u met online marketing zeer gericht een doelgroep bereiken. U schiet dus nooit meer met losse flodders en verspilt ook geen geld meer. Hierdoor is online marketing ook vaak goedkoper dan offline marketing. Zelfs met een klein budget is het mogelijk om zeer succesvol te zijn.

Het grootste voordeel is natuurlijk conversie. Doordat u online marketing gericht inzet en de juiste middelen inzet, is de kans op conversie hoger. Ook is conversie goed meetbaar bij online marketing. U ziet vrij snel of u met deze vorm van marketing uw doelen behaald. Dankzij een marketing mix bereikt u zeker uw doelgroep. Online marketing is goedkoop en daardoor kunt u ook meerdere vormen inzetten. Dit maakt het zeker interessant voor elke onderneming.

 
externe links

Welke vormen van online marketing bestaan er?

Online marketing is zeer breed. U kunt verschillende vormen inzetten. De onderstaande vormen zijn zeer populair en succesvol.

  • SEO: Wanneer u SEO inzet, werkt u continu aan uw website. Met deze vorm van marketing verkrijgt u een hogere positie in de organische zoekresultaten. Zoekers in Google hebben meer vertrouwen in de zoekresultaten die bovenaan staan. Het is dus belangrijk om om één van de eerste vier plekken hier te verkrijgen. Lees hier meer.
  • SEA: SEA is betaald adverteren binnen de zoekresultaten, maar neemt wel verschillende vormen aan, zoals een banner zijn op een andere website zijn. U koopt een prominente plek binnen de zoekresultaten van een zoekmachine. Daarbij kunt u gericht targeten op uw doelgroep. Zo bereikt u gemakkelijk uw doelgroep en bent u zeker zichtbaar. Lees hier meer.
  • Social media marketing: Social media wordt gebruikt door een breed publiek, maar elke doelgroep heeft wel zijn voorkeuren. Zo zitten ondernemers vooral op LinkedIn en de jonge generatie op Instagram. U kunt dus gemakkelijk de juiste doelgroep bereiken via social media. Daarnaast kunt u ook kiezen om te adverteren op social media. Daarmee kunt u nog gerichter uw doelgroep bereiken. Lees hier meer.
 
externe links

 

  • E-mail marketing: E-mail marketing is een effectief middel om uw doelgroep te bereiken. U kunt zowel bestaande relaties, maar ook leads verwerven dankzij deze vorm van marketing. Het is goedkoop en biedt u zeer veel mogelijkheden. U kunt nieuwsbrieven versturen of mensen attenderen op acties. Zo kunt u heel gericht meer conversies behalen. Lees hier meer.
  • Video marketing: Video marketing is niet hetzelfde als reclame op tv. Uiteraard verkondig je met beide vormen een boodschap, maar er is een groot verschil. Een marketing video wordt niet opgedrongen en wordt ook gericht ingezet. Het wordt alleen aan de doelgroep getoond, die het ook zou moeten zien. Deze video’s worden vertoond op bijvoorbeeld YouTube en Facebook. De mogelijkheden van video marketing zijn groots, dus lees hier zeker meer.
  • Remarketing: Remarketing is andere, unieke vorm van online marketing. Wanneer klanten uw website hebben bezocht en een product in de winkelwagen hebben gestopt, maar niet overgaan zijn tot aankoop, dan kunt u met remarketing deze specifieke personen online benaderen. Remarketing is erg effectief omdat u advertenties kunt laten zien aan mensen waarvan u zeker weet dat ze interesse hebben in uw producten.
Neem contact op
 
Kom gerust langs!

Rozenburglaan 11
9727 DL Groningen

info@siteonline.nl
050 3113072

KVK-nummer 63859424
IBAN: NL28INGB0004554636

Of stel online uw vraag
...Social Media?

SiteOnline scoort een 9.5 uit 10 op basis van 51 beoordelingen.