PHP

Wat is PHP?

PHP staat voor PHP Hypertext Preprocessor en wordt gebruikt om dynamische webpagina’s te ontwikkelen. Veel websites maken er gebruik van en het is ook de basis van Wordpress. PHP is een programmeertaal die op de server wordt uitgevoerd, in tegenstelling tot bijvoorbeeld JavaScript.

PHP wordt ingezet om een webpagina in te delen en teksten weer te geven. U denkt misschien dat HTML dat ook doet, maar er zijn duidelijke verschillen. PHP kan bijvoorbeeld automatisch een specifieke HTML code genereren op basis van de opgegeven PHP code. Dit zorgt ervoor dat uw website dynamisch is voor de websitebezoeker

Het PHP-script kunt u uploaden naar uw webserver. Elk PHP-script heeft een .php extensie en deze is over het algemeen niet zichtbaar bij gebruik. Alleen de code die het script genereert, is zichtbaar voor de websitebezoeker.

Neem contact op
 
Gebruik PHP

Waarom gebruik maken van PHP?

PHP is zeer dynamisch en daardoor ook aantrekkelijk voor uw website. De meeste populaire CMS systemen maken op dit moment gebruik van PHP en daarnaast wordt PHP ook ondersteund door vrijwel alle besturingssystemen. Met PHP heeft u ook de mogelijkheid om cookies te versturen en data te verzamelen. Het maakt niet uit of u een webshop of discussieforum hebt, want met PHP heeft u een dynamische website voor elke soort bezoeker.

Maakt u gebruik van een database, zoals MySQL? Ook hiervoor wordt PHP ingezet, want PHP is veelzijdig en is inzetbaar voor verschillende doeleinden. PHP is tegenwoordig de standaard om een dynamische websites te maken en ook SiteOnline maakt hier gebruik van.

 
Kom gerust langs!

Rozenburglaan 11
9727 DL Groningen

info@siteonline.nl
050 3113072

KVK-nummer 89547756
IBAN: NL28INGB0004554636

Of stel online uw vraag
...Social Media?

SiteOnline scoort een 9.5 uit 10 op basis van 53 beoordelingen.