SEO

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Het omvat verschillende werkzaamheden waardoor uw website een hogere positie pakt in de organische zoekresultaten. Deze plekken zijn gratis, maar behaalt u niet zomaar.

Google wil graag alleen de beste en meest relevante zoekresultaten tonen aan haar gebruikers. Daarom hebben zij factoren die bepalen welke plek uw website in de zoekresultaten krijgt. Deze factoren beïnvloedt u door te werken aan drie vlakken. Zoekmachine optimalisatie (SEO) bestaat uit drie onderdelen;

  • de techniek van de website
  • de content op de website
  • linkbuilding
Neem contact op
 
Techniek

Techniek

De techniek van de website is enorm belangrijk. Niemand wil op een website tegen problemen aanlopen, zoals een link die niet werk of een pagina die niet werkt. Laat staan dat u lang wilt wachten voordat een website is geladen. Daarom neemt Google ook de techniek van de website mee als ranking factor. Door continue te blijven werken aan de techniek van uw website, zorgt u ervoor dat uw bezoekers een plezierig bezoek hebben op uw website.

Neem contact op
 
Content

Content

Daarnaast moet u ook werken aan de content. Een website waar geen nuttig informatie wordt gegeven aan de bezoeker, is geen relevante website. Google leest de content van de website en bekijkt waar uw website over gaat. Zo kan Google uw website beter in de zoekresultaten te plaatsen en aan de relevante bezoeker laten zien. De content die u schrijft moet geschikt zijn voor uw bezoeker en niet speciaal voor Google. Doet u dit wel? Dan heeft het indexeringssysteem dat door. Zij willen slechts de beste resultaten tonen aan een zoeker binnen Google. Schrijf daarom altijd voor uw doelgroep de beste informatie.

Neem contact op
 
linkbuilding

Linkbuilding

Tot slot is linkbuilding een groot onderdeel van SEO. Elke website heeft een bepaalde waarde. Deze waarde wordt opgebouwd doordat de website al langere tijd bestaat, maar ook door te linken. Met linkbuilding gaat u actief op zoek naar links voor uw website en dit kan zowel intern als extern zijn. Als uw website een goede interne linkstructuur heeft, dan helpt u zowel Google, als de bezoeker over uw website.

Daarnaast gaat u aan de slag met het verkrijgen van externe links. Met externe links doelen wij op links, die staan op een andere website. Door een link te plaatsen op een andere website ontvangt u een beetje waarde van de andere website bij uw eigen website. Misschien vraagt u zich af waarom dit zo is? U kunt dit zien als stemmen. Elke externe link die is geplaatst naar uw website, is te zien als een stem voor uw website.

Het plaatsen van deze externe links is wel gebonden aan een aantal regels, omdat er in het verleden  grondig misbruik van gemaakt is. Daarom kunt u dus ook niet simpelweg overal een linkje plaatsen, want dit zal ten kosten gaan van een goede indexering. De link moet relevant zijn, de website moet natuurlijk een goede (domein-)waarde bevatten en eerlijk zijn verkregen.

Neem contact op
 
Waarom SEO

Waarom zou u SEO inzetten

Dankzij SEO kunt u een hogere positie verkrijgen in de organische zoekresultaten. Deze resultaten worden beschouwd als betrouwbaarder en daarom klikken mensen hier ook graag op. Bovendien heeft u van SEO langdurig effect. De plek in de zoekresultaten verliest u niet zomaar. SEO werkzaamheden zijn ontzettend waardevol voor zowel de bezoeker, als uw positie in de zoekresultaten. SiteOnline kan uw website beter laten indexeren en meer bezoekers naar uw website leiden.

 
Kom gerust langs!

Rozenburglaan 11
9727 DL Groningen

info@siteonline.nl
050 3113072

KVK-nummer 89547756
IBAN: NL28INGB0004554636

Of stel online uw vraag
...Social Media?

SiteOnline scoort een 9.5 uit 10 op basis van 53 beoordelingen.