social media marketing

Wat is social media marketing?

Social media marketing is het gebruiken van social media voor marketingdoeleinden. Voorbeelden van social media zijn Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en LinkedIn. Het hoofddoel van social media marketing is het realiseren van volgers en het creëren van discussies of gesprekken.

Met social media marketing kun je een hechte fanbase opbouwen. Wanneer een gebruiker u volgt op een sociale media zal deze de berichten die u plaatst op de sociale media te zien krijgen. Het hogere doel van social media marketing is naamsbekendheid en uiteraard het realiseren van conversies.

Neem contact op
 
succes social media marketing

Succesvolle social media marketing campagnes

Het succes van social media hangt samen met een aantal factoren. Een bericht op social media moet natuurlijk wel de doelgroep aanspreken. De boodschap die uw organisatie verkondigd, moet de juiste doelgroep bereiken. U kunt dus niet zomaar een bericht plaatsen. Daarnaast moeten uw marketing activiteiten op social media integreren met de andere activiteiten. Zoals een nieuwsbrief, uw website en LinkedIn. Bovendien moet u rekening houden dat u zichtbaar bent op meerdere kanalen. Kies niet alleen voor Instagram of Facebook. Een mix is belangrijk. Let alleen wel op dat u kiest voor kanalen waar uw doelgroep ook actief is.

 
Kom gerust langs!

Rozenburglaan 11
9727 DL Groningen

info@siteonline.nl
050 3113072

KVK-nummer 89547756
IBAN: NL28INGB0004554636

Of stel online uw vraag
...Social Media?

SiteOnline scoort een 9.5 uit 10 op basis van 53 beoordelingen.